Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.05.2008 06:26 - Пътепис: Белинташ - земя на мистерии
Автор: inti Категория: Лични дневници   
Прочетен: 7151 Коментари: 4 Гласове:
5



Родопите от дълбока древност са привличали със своето спокойствие, равновесие и красота. Това е най-обширнатапланина в България и като такава носи душевен покой и хармония. 

Смята се, че в недрата на тази планина се крие безкраен източник на енергия, който е търсен и почитан още в древността. Едно от местата, които свидетелстват за това е местността Белинташ.

За това място се носят много легенди, включително и за присъствието на извънземни същества. Но странното е, че все пак на това място се случват необичайни неща. Едно от тях е фактът, че на самия връх има два кладенеца, които не пресъхват дори и в най-сухите дни, а там няма никакви водоизточници. Друг феномен е това, че върха не се заснежава - щом падне сняг върху него, той моментално се топи. Говори се и че компасите там полудяват, но не успях да го проверя лично...

Все пак посетих това място. Тръгнахме привечер с идеята да хванем поне залеза, след което да дочакаме нощта на върха. Снимките са вечерни, но с лека корекция това почти не личи.

В началото се бяхме отчаяли, че ще стигнем навреме, защото пътя бе под всякаква критика и не позволяваше придвижване по-бързо от човешки ход, макар и с автомобил. След като успяхме да стигнем до възможния край на автомобилстването, тръгнахме пеш. Всъщност... почти през цялото време аз тичах напред. Не исках да изпусна последните слънчеви лъчи и гледката, която те описваха. Заслужаваше си! 

След лутане в горичката изведнъж пред мен се показа величието на огромната скала. Дъхът ми спря при тази гледка, която чаках така дълго!

image

Последва бързо ходене по твърдата скала през странната пътека около нея. Причудливите форми на скалите ми направиха особено впечатление. Имам усещането, че са дялани от човек...

image

image

След края на странната пътека една метална стълба ни отведе до самия връх - култовото светилище Белинташ.

image

Всичките тези ямки и прорези в скалите са голямата загадка, която учени и мечтатели се опитват да разбулят от десетилетия. Едни твърдят, че това е звездна карта, други си представят там извършването на жертвоприношения, но за мен мястото губи своята логика още от пръв поглед.

image

Мястото наистина е уникално и скоро ще го посетя отново за още снимки, още огледи и предположения.

image

Щом се стъмни сякаш Белинташ ни помоли да си вървим. Изведнъж ясното небе се изпълни с облаци, в далечината пробляснаха светкавици, а силния вятър, който си мълчеше, едва не ме бутна на два пъти. Поради калната настилка на пътя и здравия разум, решихме да напуснем мястото и да оставим нощта да покрие неговите мистерии...

image

Щом слязохме бурята отмина и дори не заваля... Но аз ще се върна... Обещавам!

P.S. Повече инфо за мястото можете да намерите ТУК.


Тагове:   мистерии,   пътепис,


Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. viki11 - О,
04.05.2008 14:55
много съществена информация. Имам слабост към Родопите и СТранджа.
Иначе знаем, че снимките си ги можеш, вече ни убеди. Прекрасни са. И внимавай с приключенията, може да не е позволено нощем това място. Пази се.
цитирай
2. yuliya2006 - ИСКАМ РАЗРЕШЕНИЕ ДА КАЧА ПОСТИНГА ...
12.03.2010 22:38
ИСКАМ РАЗРЕШЕНИЕ ДА КАЧА ПОСТИНГА КЪМ ПРОЕКТА

НА БЪЛГАРИЯ С ЛЮБОВ - РОДОПИТЕ


С ОБИЧ ДЖУЛИЯ БЕЛ
цитирай
3. misbis - hmm
14.03.2010 08:24
Нямам информация за това място,но по принцип знам,че под земята има много изкуственно създадени бази. Тя е куха според Стюард Свердлов , Алекс Колиер..и много други изследователи и контактьори.
Това,което не е много приятно е, че те всички казват,че под земята живее една не дотам доброжелателна цивилизация....която не притежава човешките качества като милосърдие, емпатия, Дух-в смисъла, в който ние хората го притежаваме.
Военните, особенно американците,а предполагам и руснаците са добре запознати с това.
Не случайно през годините темите за НЛО и извънземни се превърнаха в посмешище. За да се държат хората далеч от истината,да си живуркат и робуват на системата. Защото елита на света е в договорни отношения с тях.А истината е,че ние не сме сами на планетата и никога не сме били сами.
цитирай
4. inti - Доста смело изказване
15.03.2010 10:13
Звучи доста фантастично, макар там наистина да има необясними явления. Все пак можеш да пуснеш мнението си в www.rodenkrai.com където е оригиналната статия и повече хора биха се запознали с твърденията ти.

Поздрави.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: inti
Категория: Лични дневници
Прочетен: 632582
Постинги: 156
Коментари: 834
Гласове: 5092
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930